Náš recept - BY PAKT
Keďže kyseláče boli v našej partii z polovice preferované a z polovice hatené, odkladali sme tento štýl na neurčito. Situáciu nám lenivým vyriešili kvasinky Philly Sour, s ktorými prebehol proces náramne komfortne a z výsledku sa nakoniec prekvapivo tešili naše obe polovice, a po prvej várke sa len tak zaprášilo. Skol
CHARAKTERISTIKA
VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1050
FG: 1016
HORKOSŤ: N/A
FARBA: N/A
ALKOHOL: 5,1% ABV
SLADY
Slad pale ale | 3,5 kg
Slad carabody | 0,5 kg
Slad ovsený | 0,3 kg
Slad pšeničný | 0,3 kg
RMUTOVANIE
Vystieranie: 18L + Vysladzovanie: 14L
Infúzie:
vystrieť do 63°, zvýšiť na 66°
66°C 30 min.
72°C 30 min.
80°C 1min
CHMELOVAR
60 min.
Laktóza | 15 min - 500g
HOP STAND
(sypať po zachladení mladiny na 80°C, odstaviť chladenie. Po 20 minútach dochladiť na zákvasnú tepotu.)
El Dorado | 20 min - 50g
Huell Melon | 20 min - 50g
FERMENTÁCIA
Kvasinky
Lallemand Philly Sour / 1bal
DryHop
El Dorado | 50g
Huell Melon | 50g
mrazené višne | 2,5kg
(višne 1x rozmraziť + zmraziť a následne rozmrazené pridať spolu s chmelom po búrlivom kvasení na cca piaty deň, nechať to cca 4-5 dní,
po prekvasení stočiť)
cca 10 dní pri teplote 22°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)