ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Kvasinky pre vrchné kvasenie, vhodné pre širokú škálu výrazne chmelených a osobitých pivných štýlov. Tento kmeň produkuje ľahké, jemné ovocné estery a pomáha rozvíjať charakter sladu.
VYUŽITIE
Spodne kvasené pivá plzenského typu. Vzhľadom k vysokému počtu životaschopných buniek sú tieto kvasinky na fermentáciu s vysokým stupňom prekvasenia.
CHUŤ A ARÓMA
klasické ležiakové kvasnice pre pivá plzenského typu
DÁVKOVANIE
80 – 120 g/100 l
REHYDRATÁCIA
Pred použitím sa rehydratujú kvasinky v 10 násobnom množstve sterilnej vody pri teplote 23 °C. Akonáhle sa kvasinky rehydratujú, čo trvá 15 – 30 min., pozvoľna sa miešajú ďalších 30 minút a následne sa aplikujú do mladiny. Prípadne je možné suché kvasinky aplikovať do fermentačnej nádoby priamo, za predpokladu, že teplota mladiny prekročí 20 °C. Postupne sa sypú suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikali hrudky. Nechajú sa 30 min. rehydratovať a následne sa premiešajú v celom objeme poprípade prevzdušnia.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 80-83 % |
Sedimentácia (flokulácia) | vysoká |
Rozpätie kvasných teplôt | 10-18 °C |
Tolerancia alkoholu | do 9% AVB |