ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Huell Melon - tiež niekedy nazývaný Hallertau Melon, je súčasťou rovnakého šľachtiteľského programu v nemeckom Hull, ktorý priniesol pivovarníckemu svetu odrody Mandarina Bavaria, Polaris a Hallertau Blanc a iné. Huell Melon je dcéra Cascade. Jediným ďalším známym prvkom jeho pôvodu je, že samec bol súčasťou chovateľskej línie Huell.
Huell Melon a ďalšie odrody, ktoré sa z tohto programu vyšlachtili, majú odvážnejšie exotické profily ovocia a citrusov, ktoré sa viac prikláňajú k charakteristikám chmeľu nového sveta ako k tradičným nemeckým odrodám. Očakávania boli naplnené aj pri Huell Melon. Má profil,na rozdiel od akýchkoľvek iných chmeľov, ktorý prináša zmyslové dojmy sladkého melónu, prezretej jahody, s náznakmi marhúľ.
Huell Melon bol prvýkrát uvedený na trh v roku 2012.
VYUŽITIE
Huell Melon sa považuje za aromatickú odrodu chmeľu. Úspešne sa však používa v single hop svetlých pivách a dokonca aj v IPA. Vďaka jemnému horkému a nápadnému ovocnému profilu je ideálnou voľbou v štýloch piva, ktoré vyžadujú ľahší horký profil. Môže sa pekne vynímať aj v štýloch s charakteristickými kvasinkovými profilmi, ako sú belgické pivá alebo pšeničné štýly. Najlepším spôsobom, ako naplno využiť jeho jedinečný aromatický profil, je jeho sypanie pred koncom chmeľovaru , a najmä na dry hop.
CHUŤ A ARÓMA
Huell melón je známy svojimi výraznými tónmi letného melónu (najmä medovice), zrelých jahôd a jemnej marhule. Môže tiež priniesť slabé tóny pomaranča, vanilky a ovocného čaju. Jeho horkosť je zvyčajne charakterizovaná ako mierna, ale stále výrazná.
PIVNÉ ŠTÝLY
NEIPA - Belgian Ales - Hefeweizens - Saisons - Blonde Ales - Wild Ales - Pale Ales & American IPA
ALTERNATÍVY
Cascade, Calypso
SPÔSOB SKLADOVANIA
Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.
NA STIAHNUTIE
Rok | 2020-2021 |
Alfa kyseliny % | 7,3-8,8% |
Beta kyseliny % | 6,0 - 9,0 |
Co-Humulone % | 25 - 30 |
Celkové oleje mL/100g | 0,5 - 0,8 |
Myrcén % | 50 - 60 |
Humulén % | 10 - 20 |
Karyofylén % | 5 - 10 |
Farnesén % | <1 |