ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
LalBrew Munich Classic ™ je kmeň kvasiniek na bavorské pšeničné pivá, ktorý dokáže ľahko vyjadriť korenistý a esterový aromatický profil typický pre nemecké štýly pšeničného piva. Tento kmeň je ľahko použiteľný v širokej škále variácií receptov a kvasných podmienok, čo z neho robí skvelú voľbu pre množstvo tradičných štýlov pšeničného piva. Rýchlosť fermentácie, doba fermentácie a stupeň prekvasenia závisia od hustoty očkovania, manipulácie s kvasnicami, teploty fermentácie a nutričnej kvality mladiny.
VYUŽITIE
Štýly pripravené s LalBrew Munich Classic ™ zahŕňajú okrem iného Weizen / Weissbier, Dunkelweizen a Weizenbock.
CHUŤ A ARÓMA
Vôňa a chuť je vyvážená prominentnými ovocnými estermi a pikantnými fenolovými tónmi banánu a klinčeka.
DÁVKOVANIE
11g / 20l mladiny
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | stredná až vysoká |
Sedimentácia (flokulácia) | nízka |
Rozpätie kvasných teplôt | 17-22 °C |
Tolerancia alkoholu | 12% ABV |