ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Anglické kvasinky, charakteristické rýchlou fermentáciou a sedimentáciou a schopnosťou tvoriť kompaktný sediment, čo prispieva k čírosti piva. Sú vhodné na výrobu širokej škály vrchne kvasených pivných štýlov.
VYUŽITIE
Pale/Amber/Brown Ale, Porter, Stout, Scotch, Double, Bitter, Kölsch, IPA
CHUŤ A ARÓMA
Neutrálna až mierne ovocná.
DÁVKOVANIE
11,5 g na 20 - 30 l.
REHYDRATÁCIA
Kvasinky je možné použiť priamo bez predchádzajúcej rehydratácie tak, že sa dehydrovanými kvasinkami rovnomerne posype celá hladina mladiny, pri kvasnej teplote, pripadne mierne vyššej, aby nevznikali zhluky. V prípade predchádzajúcej rehydratácie kvasinky rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 82 % |
Sedimentácia (flokulácia) | vysoká |
Rozpätie kvasných teplôt | 12 - 25 °C |
Tolerancia alkoholu | 9-11% ABV |