ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Pšeničný slad Viking Malt sa vyrába z vysokokvalitnej pšenice, iba z odrôd vhodných na varenie piva. Proces sladovania sa výrazne nelíši od výroby Plzenského sladu. Konečná teplota hvozdenia je normálne medzi 72-80 ° C.
VYUŽITIE
Pšeničný slad sa tradične používa na pšeničné pivo a niektoré ostatné vrchne kvasené pivá. Pšeničný slad sa môže použiť aj na iné pivá na obohatenie chuti a na zlepšenie stability piva. Typická miera sypania je okolo 50% na pšeničné pivá a cca. 20% v prípade prémiových ležiakov.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Nešrotovaný slad skladujeme v suchom prostredí izbovej teploty, ideálne pri cca 20°C a pri vlhkosti do 40% s obmedzeným prístupom cudzích pachov. Na takto uskladnený slad dáva výrobca záruku dva roky. Šrotovaný slad sa odporúča spotrebovať čo najrýchlejšie, ideálne do jedného týždňa.
NA STIAHNUTIE
produktový list
SLADY - SUBSTITUČNÁ TABUĽKA
PORTFÓLIO SLADOV 2020
Vlhkosť % max | 6.0 |
Výťažnosť % min. | 82.0 |
Farba EBC | 3.5-6.5 |
Protein % max. | 13 |
PH | 5.7-6.3 |
Rozpustný dusík mg/100g | max. 800 |
Voľný aminodusík mg/l | 90-150 |
Viskozita mPas | max. 2.0 |
Diastatická mohutnosť | WK min. 250 |