ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Pestovanie jemného aromatického chmeľu má v Českej republike tisícročnú tradíciu. Žatecký chmeľ je jemný poloraný aromatický chmeľ pestovaný v Žateckej chmelárskej oblasti, ktorý je vďaka svojim výnimočným vlastnostiam používaný pivovarmi na celom svete. V pivovarníckom priemysle, hlavne pri výrobe kvalitných značkových pív zaujímá Žatecký chmeľ nezastúpiteľné miesto. S použitím Žateckého je možné vyrobiť pivo s jemnou a lahodnou chmeľovou arómou.
VYUŽITIE
Ve forme lisovaného chmeľu alebo peliet sa používa predovšetkým na finálne chmelenie piva (20 - 5 minut pred koncom chmelovaru). Žatecký chmeľ dodává pivu príjemnú a vyrovnanú chuť a vôňu. Je veľmi bohatý na polyfenoly. Vyrovnaný pomer alfa a beta horkých látok spôsobuje spolu s jedinečným obsahom chmeľových olejov nenapodobiteľný charakter chuti piva. Žatecký chmeľ je používaný ako prostriedok formujúci konečnú vyváženú chuť masovo vyrábaných pív.
CHUŤ A ARÓMA
jemná chmeľová
PIVNÉ ŠTÝLY
Všetky druhy ležiakov, Český ležiak, Ležiak plzeňského typu, Pšeničné pivá.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Posobením tepla, svetla a kyslíku chmeľ rýchlo degraduje. Týka sa to hlavne aromatických a horkých látok. Preto je ideálne skladovať chmeľ v chlade (ešte lepšie v mraze), v tme a vákuovaný.
NA STIAHNUTIE
Rok | 2021 |
Alfa kyseliny % | 3,74-4,61% |
Beta kyseliny % | 2,5 - 5 |
Co-Humulone % | 23 - 26 |
Celkové oleje mL/100g | 0,4 - 0,9 |
Myrcén % | 25 - 30 |
Humulén % | 15 - 25 |
Karyofylén % | 6 - 10 |
Farnesén % | 15 - 20 |