Náš recept - BY PAKT.
Keďže Stout ako štýl nebol medzi našimi receptami zastúpený, rozhodli sme sa túto medzeru vyplniť a rovno
jeho mocnejšou verziou “Extra Stout”
Aj keď sme sa parametrovo držali vrámci mantinelov BJCP, v sypaní, sme trochu odbočili a išli svojou cestou a
ako základný slad použili náš obľúbený viedenský a golden a chmelili nemeckým Hallertau Blanc.
Plnšie telo, ale nie sladké, skôr suchší záver s jasnými tónmi chuti praženého obilia a kávy a zároveň mierne
krémový pocit v ústach. Celkový dojem uzatvára jemne ovocná aroma.
CHARAKTERISTIKA
VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1056
FG: 1014
HORKOSŤ: 36 IBU
FARBA: 59 EBC
ALKOHOL: 5,8% ABV
SLADY
Slad Golden ale | 2 kg
Slad viedenský | 3 kg
Jačmenné vločky | 1 kg
Slad čokoládový svetlý | 0,6 kg
Pražený jačmeň | 0,4 kg
RMUTOVANIE
Vystieranie: 23L + Vysladzovanie: 12L
Infúzie:
vystrieť do 63°
66°C 30 min.
72°C 30 min.
78°C 10 min.
CHMELOVAR
60 min.
Hallertauer Blanc | 60 min - 16g
Hallertauer Blanc | 30 min - 12g
Hallertauer Blanc | 10 min - 35g
FERMENTÁCIA
Kvasinky
LalBrew NOTTINGHAM™ - 1 bal
5-7 dní pri 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)