Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Jedinečný, tradičný, poľský pivný štýl, ktorý je v poslednom čase čoraz viac populárny po celom svete. Málo alkoholické a silne nasýtené svetlé pivo, pripravované iba zo 100% dubom údeného pšeničného sladu. Typická, jasná a osviežujúca dymová aróma je doplnená kvasnicami produkujúcimi málo esterov. Prítomná je tiež mierne vyššia kyslosť a horkosť.
CHARAKTERISTIKA
FG: 1007
HORKOSŤ: 22 IBU
FARBA: 9 EBC
ALKOHOL: 3,1% ABV
SLADY
Slad údený pšeničný | 100%
RMUTOVANIE
Pomer pri vystieraní slad kg : voda l cca 1 : 4
Odporúčané pH 5,3
Infúzie:
53°C 30 min.
70°C 30 min.
75°C 5 min.
CHMELOVAR
120 min.
český Žatecký
80% chmeľu pridávame 15 min. po začatí chmeľovaru a 20% 30 min. pred koncom.
FERMENTÁCIA
Wyeast 1056 American Ale
11 dní pri stúpajúcej teplote od 18 do 21°C, následne 5 dní pri 12-16°Cv