Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Black Citrus IPA je vyrábaná za použitia značného množstva špeciálnych sladov z portfólia Viking Malt. Silná chuť čokolády podporovaná tmavou farbou a intenzívnou citrusovou arómou z chmeľu je cieľom, ale pre niekoho už môže byť až za “hranou”. Ovocnosť je silne prítomná v dôsledku studeného chmelenia.
CHARAKTERISTIKA
VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1053
FG: 1010
HORKOSŤ: 40 IBU
FARBA: 75 EBC
ALKOHOL: 5,8% ABV
SLADY
Slad plzenský | 3,5 kg
Slad pšeničný | 0,9 kg
Slad karamelový 100 | 0,6 kg
Slad mníchovský svetlý | 0,5 kg
Slad čokoládový svetlý | 0,3 kg
Slad čokoládový tmavý | 0,1 kg
(jemne šrotovaný pridávať 10 min. pred koncom)
Slad čokoládový svetlý | 0,1 kg
(jemne šrotovaný pridávať 10 min. pred koncom)
RMUTOVANIE
Vystieranie: 22L + Vysladzovanie: 12L
Infúzie:
53°C 30 min.
66°C 45 min.
76°C 10 min.
CHMELOVAR
FERMENTÁCIA
Safale S04 - 1 bal
7 dní pri 18°C - 20°C
Dry hop:
po búrlivom kvasení (cca po 3-4 dňoch) dať DRYHOP - studené chmelenie Cascade | 30g
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)