
Autor: Daniel Kat - DANIEL KAT. Ďakujeme.
Cieľom bol jednoduchý recept na Hazy IPA. Dva slady, dve teploty, dva krát pridaný chmel. Táto IPA sa po čase vyčírila, ak by niekto chcel moc hazy, tak odporúčam pridať do sypania 8-10% ovsených vločiek a dry hop rozdeliť tak, že 24hod od zakvasenia pridať 1/3 chmeľu na DH a po troch dňoch ostatné 2/3 chmeľu. Oranžová farba, pomerne trvácna pena. Veľmi mierne zakalené. Vo vôni prevláda tropické ovocie, mango, pomaranče, ich kora. Chuť je výrazne chmelená, prevládajú citrusy, hlavne pomaranče, mandarínky, citrusová kôra. Stredne dlhé doznievanie.
CHARAKTERISTIKA

VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1062
FG: 1016
HORKOSŤ: 30 IBU
FARBA: 8 EBC
ALKOHOL: 6,1% ABV
SLADY

Slad Extra Pale Ale | 5,5 kg
Slad ovsený | 1,7 kg
RMUTOVANIE

Vystieranie: 25L
Infúzie:
65°C 60 min.
78°C 10 min.
CHMELOVAR

60 min.
Mosaic | 0 min - 50g (FlameOut na 20min)
FERMENTÁCIA

Kvasinky
SafAle S-04 - 1 bal
DryHop
Mosaic | DH - 300g -dať na 5-ty deň kvasenia, držať 48 hodín
5-7 dní pri 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)