
Náš recept na Piňu
Piňa Beerada uvarená na základe opakovaných podnetov nežnejšej polovičky nášhu PAKT-u, ktorá nielen milo prekvapila, ale v konečnom dôsledku predčila naše očakávania. Náročnosť advanced level. . Recept je na 24L mladiny, a v dôsledku veľkých strát zapríčinených množstvom dužiny a kokosu, stočené do fliaš 17L.
CHARAKTERISTIKA

FG: 1012
HORKOSŤ: 15 IBU
FARBA: 12 EBC
ALKOHOL: 7% ABV
SLADY

Slad pale ale | 4,5kg
Slad karamel pale | 0,5kg
Slad viedenský | 0,5kg
Slad pšeničný | 0,5kg
Pšeničné vločky | 0,5 kg
RMUTOVANIE

Vystieranie: 17L
Vysladzovanie: 13L
Infúzie:
55°C 10 min.
68°C 60 min.
78°C 5 min.
CHMELOVAR

60 min.
Sorachi Ace | 60 min - 5g
Sorachi Ace | 15 min - 10g
Laktóza | 10 min - 500g
Sorachi Ace | 5 min - 24g
FERMENTÁCIA

Mangrove Jack 's MJ 36
Po búrlivom kvasení (cca 3-4 dni):
- pridaná rozmixovaná ananásová dužina 4kg, ktorá bola predtým 2x zrmazená a rozmrazená (z 3 veľkých ananásov)
- pridané bio kokosové lupienky 600g, opečené v rúre do zlatova
- Sorachi Ace 20g
Ponechané prekvasiť do sucha a následne stočené s pridaním dextrózy 6g/l.
