
Náš recept - BY PAKT
Keďže na tento pivný štýl recept na našom webe chýbal, naskladnením úžasne komplexného chmeľu Sabro sme to zobrali ako výzvu a zostavili recept. A výsledok? Očakávania podľa charakteristiky chmeľu boli vysoké a do bodky naplnené. Vznikol krásne oranžový a veľmi piteľný džúsik, v ktorého chuti a aróme vynikajú mandarínka, mango, ananás, pomaranč, grep a mierne kokos. Celkový dojem príjemne dopĺňa laktóza. Koncovka je jemne horkastá, s rýchlym odoznením.
CHARAKTERISTIKA

VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1067
FG: 1024
HORKOSŤ: N/A
FARBA: 8 EBC
ALKOHOL: 6% ABV
SLADY

Slad pale ale | 5 kg
Slad ovsený | 0,7 kg
Slad pšeničný | 0,7 kg
Slad dextrínový | 0,7 kg
RMUTOVANIE

Vystieranie: 23L + Vysladzovanie: 12L
Infúzie:
vystrieť do 63°, zvýšiť na 66°
66°C 30 min.
72°C 30 min.
CHMELOVAR

FERMENTÁCIA

Kvasinky
Safale S-33 / 1bal
DryHop
Sabro | DH - 50g - hneď po zakvasení, držať 72 hodín, potom vybrať
Sabro | DH - 50g - sypať po vybratí prvého DH, držať 72 hodín
6-8 dní pri teplote 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)