
Náš recept - BY PAKT.
Máme tu sezónu Saisonov, tak sme sa rozhodli nejaký uvariť aj my. Použili sme kvasinky T-58, ktoré dali pivu príjemný korenistý charakter, ktorý sme ešte pozdvihli použitím koriandru a mletej citrónovej trávy (dali sme jednu čajovú lyžičku, ale kľudne jej tam môže ísť viac:). Výsledkom je veľmi osviežujúce, jemne kyselkavé, iskrivé pivo s vyšším nasýtením a trvácnou penou, ktorá vám bude krúžkovať pohár až do posledného dúšku. V aróme a chuti je cítiť aj banány a pomarančovú kôru. Skol
CHARAKTERISTIKA

VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1058
FG: 1018
HORKOSŤ: 26 IBU
FARBA: 10 EBC
ALKOHOL: 5,4% ABV
SLADY

Slad Pale ale | 5 kg
Slad Caramel Pale | 0,7 kg
Slad pšeničný | 0,7 kg
RMUTOVANIE

Vystieranie: 22L + Vysladzovanie: 12L
Infúzie:
vystrieť do 63°
65°C 45 min.
72°C 15 min.
78°C 10 min.
CHMELOVAR

60 min.
Styrian Wolf | 60 min - 5g
Styrian Wolf | 30 min - 15g
Styrian Wolf | 10 min - 20g
FERMENTÁCIA

Kvasinky
Fermentis SafAle T-58 - 1 bal
6-8 dní pri 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)