
Náš recept - BY PAKT
Toto pivo je naozaj vhodné dať si “kedykoľvek” (aj keď niekedy len v obmedzenom množstve:). Vzhľadom na regionálny pôvod tohoto štýlu, sme po prvýkrát skúsili SH s Magnum a výsledok nad očakávanie. Chuť je až prekvapivo intenzívne chlebová a výborne vyvážená s jemnými kvetinovými tónmi chmeľu so znateľnou, ale príjemnou a neulpievajúcou horkosťou. Jeden by neveril, že to nie je ležiak, a práve preto je to vhodná alternatíva pre domácich sládkov, ktorí nemajú možnosť doma kvasiť pri ležiackych teplotách.
CHARAKTERISTIKA

VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1044
FG: 1011
HORKOSŤ: 25
FARBA: 7 EBC
ALKOHOL: 4,6% ABV
SLADY

Slad plzenský | 4,3 kg
Slad viedenský | 0,8 kg
RMUTOVANIE

Vystieranie: 19L + Vysladzovanie: 16L
Infúzie:
vystrieť do 55°, zvýšiť na 66°
66°C | 50 min.
72°C | 10 min.
80°C | 1 min.
CHMELOVAR
FERMENTÁCIA

Kvasinky
LALBREW KÖLN™ | 1bal
5-7 dní pri teplote 16-18°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)